Blog

Hoe je bedrijf verzekeren tegen brand?

02/03/2018

Als ondernemer wil je jouw bedrijf zo goed mogelijk indekken tegen risico’s. Zoals brand. Want brandschade heeft al verschillende firma’s in de afgrond geduwd.

Maar hoe zorg je voor een optimale bescherming? Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Sluit een brandverzekering af

De eerste stap in de verzekering van je bedrijf tegen brand is het afsluiten van een brandverzekering. Die vergoedt schade door brand, ontploffingen, storm, waterschade en overstromingen. Kortom: het is een essentiële dekking tegen onvoorziene omstandigheden.

Een brandverzekering wordt trouwens verplicht door de overheid.

Bij het afsluiten van een brandverzekering is het een goed idee om meerdere maatschappijen te vergelijken. Zo kan je heel wat geld uitsparen.

Zorg dat je niet onderverzekerd bent

Een bedrijf evolueert over de jaren heen. Er komen nieuwe machines, het interieur krijgt een facelift, technieken worden vernieuwd, enz. Heel wat ondernemingen plaatsen zelfs een aanbouw als uitbreiding.

Op zo’n moment is het belangrijk om de brandverzekering te herzien. Maak een inventaris van alle activa, en zorg ervoor dat die in de polis zijn opgenomen. Want bij onderverzekerde panden wordt niet de volledige waarde uitbetaald.

Denk aan extra dekkingen

Extra dekkingen bieden een bijkomende bescherming. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek moet naar een nieuw pand na een brand, zodat de productie niet stilvalt. Ook voor zulke gevaren kan je jouw onderneming verzekeren.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste verzekering tegen brand? Preventie. Want voorkomen is beter dan genezen. Vermijd brandschade met:

Voor meer informatie hebben we een uitgebreid artikel met preventietips.