Blog

Hoe een bedrijfsbrand overleven zonder klanten te verliezen?

29/01/2018

Een bedrijfsbrand verwoest meer dan alleen een pand. Door lange tijd noodgedwongen op inactief te staan, kan je ook klanten verliezen. Sleept deze periode lang aan, dan betekent het in sommige gevallen zelfs het einde van het bedrijf. Om dat te voorkomen maak je beter snel werk van de heropbouw. In dit artikel laten we zien hoe je dat doet.

Na een bedrijfsbrand is het cruciaal om zo snel mogelijk opnieuw operationeel te zijn. Uiteraard hangt alles af van de omvang van de schade. Heeft de brand alles in de as gelegd? Dan moet het volledige gebouw worden heropgebouwd en sta je sowieso enige tijd op non-actief. Is er slechts een deel getroffen, dan kan een minimale productie of dienstverlening relatief snel worden verzekerd.

Verzekering en aannemer contacteren na brand

Om te weten waar je financieel aan toe bent, is het noodzakelijk dat de verzekering zo snel mogelijk een expert stuurt. Is hij of zij aanwezig wanneer de bluswerken nog aan de gang zijn, dan kan ook meteen de waterschade in acht genomen worden. Dit is belangrijk voor de eventuele vergoeding.

Verwittig ook je aannemer meteen. Het bespaart flink wat tijd als hij samen met de verzekeringsexpert ter plaatse is. Beiden bekijken wanneer de ruimwerken en heropbouw van start kunnen gaan en hoe een en ander financieel geregeld wordt.

Verwittig klanten en leveranciers

Het is belangrijk dat je je klanten en eventueel leveranciers op de hoogte brengt van de brand. Stuur hen een duidelijke e-mail of brief waarin je uitlegt wat er precies gebeurd is en wat de gevolgen zijn voor de productie en/of dienstverlening. In samenspraak met je aannemer kan je ook een timing meegeven zodat je klanten weten waar ze aan toe zijn.

Geen bouwvergunning noodzakelijk voor heropbouw

Hou je je voor de heropbouw aan het oorspronkelijke bouwplan? Dan hoef je geen nieuwe bouwaanvraag in te dienen. Na eventuele afbraak- en ruimwerken start de aannemer onmiddellijk met de heropbouw. Dat bespaart heel wat tijd en is cruciaal om klanten snel weer te bedienen.

Ben je op zoek naar een specialist in heropbouw na een bedrijfsbrand? Neem contact met ons op.