Blog

Wat doen we tijdens het plaatsbezoek na brand- of stormschade?

28/06/2019

Is je bedrijf getroffen door storm- of brandschade? Dan komen wij graag langs voor een plaatsbezoek. Op basis van deze inspectie maken we een technische analyse om jouw onderneming zo snel mogelijk 100% operationeel te krijgen.

De situatie in kaart brengen

Het belangrijkste doel van een plaatsbezoek na een brand of storm, is het in kaart brengen van de huidige situatie. Het hele gebouw wordt gecontroleerd, zowel binnen als buiten.

We bekijken waar er problemen zijn, en analyseren hoe groot de beschadiging is. Hiervoor rekenen we op de expertise van onze bouwspecialisten en ingenieurs.

Visuele inspectie

Eerst en vooral doen we een visuele inspectie van het pand. Gevelbekleding, draagstructuur, dakbedekking, vloerplaten, inrichting … alles wordt gecontroleerd. We maken een gedetailleerd rapport, inclusief foto’s.

Trekproeven

Niet alle brand- of stormschade is meteen zichtbaar. Sommige problemen zitten verstopt.

Door de hitte van een brand kan bijvoorbeeld de metalen huls van een betonnen kolom smelten, waardoor er geen aanhechting meer is met de bewapening. Dat zie je niet met het blote oog. Daarom controleren we dit met behulp van een trekproef. Zit er geen beweging in de kolom? Dan is er geen probleem.

De volgende stap

Het plaatsbezoek geeft een antwoord op de vraag: “hoe snel kunnen we onze activiteiten opnieuw opstarten?”

In veel gevallen gaat dit erg snel. Maar soms is een gedeeltelijke heropbouw of complete sloop nodig.

Bij Cura gaan we steeds voor een snelle doorstart. Als bouwspecialist bundelen we alle werken; van ontwerp tot afbraak en heropbouw. Zo herleiden we jouw downtime tot het absolute minimum.