Snelle heropbouw na schade door brand of storm

Als zusterdivisie van Cubo binnen de Phenix Group heeft Cura alle expertise van industriebouw in huis. Wij realiseren elke industriebouw – zowel in staal- als betonbouw – binnen een bijzonder kort tijdsbestek. Dat maakt ons de ideale partner voor een snelle heropbouw na zware schade door brand of een storm.

Waarom een gespecialiseerde industriebouwer selecteren?

Uiteraard kan een brand een volledig bedrijfsgebouw in de as leggen, waarna een volledige nieuwbouw noodzakelijk is. In vele gevallen hebben de brandweerdiensten bepaalde delen van het gebouw gevrijwaard of kunnen deze nog gerecupereerd worden mits de nodige herstellingswerkzaamheden.

Het integreren van een nieuwbouw met het behoud van bepaalde delen vraagt van de industriebouwer de nodige flexibiliteit.

Zo is het altijd complexer om slechts een bepaald deel van een bedrijfsgebouw te vernieuwen. Dit geldt ook voor de noodzakelijke aansluiting met het overblijvende deel van het bedrijfsgebouw. Ook duiken er bij ‘verbouwingen’ vaker onvoorziene omstandigheden op die de nodige flexibiliteit vragen.

Hoe garanderen wij een snelle heropbouw?

Als gespecialiseerde industriebouwer voeren wij het merendeel van de werken uit met eigen en all-round werfmedewerkers. Daarnaast beschikken wij over eigen werfleiders en een projectingenieur.

Voor specifieke opdrachten schakelen wij vertrouwde onderaannemers in. Toch is er altijd één van onze werfploegen aanwezig om de gewenste continuïteit en coördinatie te garanderen.

Wij werken steeds met zeer strikte deadlines en korte bouwtijden. ’s Nachts, tijdens de weekends of in de vakantieperiodes doorwerken, vormt voor ons geen enkel probleem.

Ook met onze materialenleveranciers bouwden wij een hechte relatie op. Zo krijgen wij probleemloos de gewenste materialen geleverd tijdens de vakantieperiodes.

Welke bouwmethodes én buitenbekledingen behoren tot de opties?

Binnen industriebouw behoort elke bouwmethode tot onze mogelijkheden. Meestal gaat het om staalbouw of betonbouw.

Voor de buitenafwerking bieden we een breed gamma aan gevelmaterialen: betonpanelen, ytong panelen, sandwichpanelen, metselwerk, glas, trespa,….

Getroffen door brand- of stormschade?
Contacteer ons voor een eerste plaatsbezoek.