Wij zijn binnen de 24 uur ter plaatse

Na ernstige schade door brand of storm is een snelle technische analyse noodzakelijk. Wat is de stabiliteit van het gebouw? Welke delen kunnen behouden blijven? Wat moet er afgebroken en heropgebouwd worden? Cura komt meteen – 7 dagen op 7 – ter plaatse voor een eerste analyse. Onze ingenieur bestudeert daarbij grondig de stabiliteit. We bespreken meteen de mogelijkheden voor een snelle heropbouw zodat het ontwerpproces kan starten. Op basis daarvan ontvang je verrassend snel een eerste raming van de heropbouw.

Waarom is een snelle heropbouw na brand of storm noodzakelijk?

Een bedrijf dat getroffen wordt door een brand of storm, moet zo snel mogelijk kunnen herstarten.

Met een snelle herstart beperk je het omzetverlies, verlies je geen klanten én herleid je de technische werkloosheid tot het absolute minimum.

Hoe ben je zeker van een snelle herstart na brand- of stormschade?

Een snelle doorstart is alleen mogelijk wanneer je het ontwerp, de afbraakwerken en de heropbouw toevertrouwt aan één gespecialiseerde bouwpartner.

  1. De eerste fase omvat allereerst een grondige technische analyse met bijhorend ontwerp. Op basis van het ontwerp ontvang je al snel een eerste raming van de heropbouw.
  2. Vervolgens vinden de noodzakelijke afbraak- en ruimingswerken plaats.
  3. Tenslotte kan de heropbouw opstarten.

Cura neemt het volledige proces van heropbouw op zich, zodat je zeker bent van een vlotte coördinatie en een snelle voortgang. Wij verliezen nergens onnodig tijd.

Dankzij de nauwe samenwerking met onze bouwleveranciers, krijgen we ook tijdens de vakanties bijzonder snel de vereiste bouwmaterialen en staalstructuren geleverd.

Welke soorten bedrijfsgebouwen kunnen wij snel heropbouwen?

Wij specialiseren ons in industriebouw. Concreet gaat het dus om retailpanden, KMO-units met kantoren, magazijnen, loodsen, stallen, showrooms,…. Standaard werken wij elke industriebouw casco af.

Verzekeringsmaatschappijen?

Cura werkt nauw samen met de verzekeringsmaatschappijen.

Getroffen door brand- of stormschade?
Contacteer ons voor een eerste plaatsbezoek.